perjantai 15. marraskuuta 2013

Mauno

Niinpä niin, blondit saivat taas tuntea Karman rangaistuksen, kun kehdattiin mennä valittamaan koti-ikävästä. Olisihan asiat voineet olla vielä huonomminkin, kuin surkutella kotiinpaluun kaipuusta. Muutama tunti viime maanantaisen postauksen jälkeen Heidi valitteli hieman huonoa oloa. Kuume tuli meille kylään! Saman illan aikana Sanna alkoi valitella, että kurkku on hieman kipeän oloinen. Seuraavana aamuna molemmat blondit olivat kuumeen kourissa. Niinpä olemme istuneet tämän viikon kotimme vankeina, yrittäen parantua ja katselleet elokuvia toisensa perään. 

Heidilläpä on hienoin vesipullo ikinä #kukamuumuka
Mutta ulkonäkö ennen kaikkea! Kuumeesta huolimatta Heidi ei peruuttanut ripsienpidennys-aikaansa, vaan taisteli tiensä keskiviikkona kosmetologin penkkiin. Ja palasi kotiin raivosta kihisten. Jos haluatte hoitaa ripsiänne Budapestissa, älkää tehkö sitä ainakaan täällä: A-list Pest. Aluksi kaikki vaikutti normaalilta, mutta kun huolto oli kestänyt puolitoista tuntia, alkoi hieman mietityttää. Järkyttävä määrä yläripsistä oli liimaantunut kiinni alaripsiin, kun normaalisti vain muutama ripsi takertuu alariviin...Liimaantuneiden ripsien irrottaminen sattui hirveästi, kylmät pinsetit osuivat välillä myös silmämunaan! Kaikki ripset olivat samanpituisia ja sojottivat minne sattuivat. Heidillä on monien vuosien kokemus ripsienpidennyksistä Suomessa, eikä koskaan mitään tällaista ole tapahtunut. Ja tämä oli sama paikka, missä Heidi oli aiemmin käynyt ottamassa pedikyyrin ja kulmien värjäyksen! Tällöin tekijä oli sama nainen ja hän oli kertonut, kuinka paljon hänellä on kokemusta myös ripsienpidennyksistä. No eipä siltä vaikuttanut! Noin viisi viikkoa enää ja sitten saa taas ripset tehtyä Suomessa <3

Jos jotain huonoa, niin myös hyvääkin. Heidi kävi muutamia viikkoja sitten ottamassa lisää töhertelyä itseensä ja jälki oli erittäin hyvää ja halpaa verrattuna Suomeen. Tekijä oli todella nopea, englantia ei osannut mutta korvasi sen hymyilemällä hurmaavasti <3. Tatuointiliike löytyy Westend-kauppakeskuksesta ja nimikin on osuvasti Westend Tattoo. Nettisivuilta löytyy myös suuntaa-antavat hinnat. Suositteluja tästä paikasta Heidi oli saanut useilta tahoilta ja nyt tatuoinnin parannuttua ei voi Blondi itsekään muuta kuin suositella.

Torstaina Sanna hoiti elämänsä näyttelijän roolin, kun lähti yksin koulunpenkille Heidin ollessa edelleen kuumeessa. Meillä on tiistaisin ja torstaisin vain unkarin kieltä, minkä tunneilta saisi koulun sääntöjen mukaan olla vain 2 kertaa poissa. Me ollaan oltu nyt molemmat 3 kertaa poissa ja Sanna olisi mielellään jäänyt tänäänkin kotiin, mutta emme myöskään halua jäädä kielen opinnoissa jälkeen, joten toisen oli pakko mennä. 
Oli aika pistää kunnon show päälle: melkein kuiskaten Sanna kertoi opettajalle, että olemme olleet kuumeessa ja että Heidi on edelleen, siksei tänäänkään päässyt paikalle. Mutta Sannan kurkku on niin kipeä, että jos tänään hänen ei tarvitsisi hirveästi puhua, olisi hän siitä todella kiitollinen. Opettaja kysyi varmaan kolmeen kertaan, pystyykö Sanna nyt muka todella olemaan koulussa, että lähtisi nyt ihmeessä kotiin. Meidän marttyyri vakuutti pystyvänsä, kunhan ei tarvitse puhua :D Yhden paritehtävän Sanna teki, missä piti sanoa 2 lyhyttä lausetta ääneen, mutta silloinkin opettaja kysyi, onko Sanna nyt varma että pystyy tähän. Siinä hieman yskittiin ja otettiin lisää Strepsilsia, mutta pystyi kuin pystyikin hyvin hennosti kuiskaten tekemään tehtävän ;D Tunnin jälkeen opettaja kysyi, oliko tämä nyt ainoa tunti, mille Sanna oli tullut. Kyllä oli. Opettaja alko sättimään, että ei todellakaan olisi pitänyt tulla. Sanna valitteli, etteivät blondit halua jäädä opinnoissa jälkeen. Opettaja alkoi paasaamaan, että te tytöt olette niin fiksuja, että tuo on nyt ihan tyhmää ajattelua. Nyt kotiin siitä ja molemmille sellaiset terveiset, ettei takaisin tulla ennen kuin ollaan terveitä. Voi höpsöä opettajaa :D 

Koska meidän viikonloppu alkaa jo torstaisin, vietimme myös "pitsaperjantaita" torstaina. Juuri sopivaan saumaan oli eräältä Facebook-ystävältä tullut päivitystä onnistuneesta pitsasta, minkä pohja oli tehty kukkakaalista. Meidän piti tietysti myös saada koittaa tätä oudolta kuulostavaa reseptiä. "Terveellisempää" pitsaa!! Me käytettiin tätä ohjetta hieman muunneltuna. Pohja näytti aluksi todella kuvottavalta, mutta yllättävää kyllä, siitä tuli oikeasti hyvää! :D Plus löydettiin meidän kukkakaalista lemmikki. 
Mauno Kukkakaalinen karkaa sipuliansasta
Spekulointi Maunon sukupuolesta tai käytöstavoista alkaa,
kun Maunosta putkahtaa ulos muna tai sitten jotain muuta
Mutta pitsan himo oli niin suuri, ettei annettu sen keskeyttää kokkaamista. Vielä ei ole mitään myrkytyksiä, mutta katsotaan nyt kun tämä uskallettiin julkisesti "ääneen sanoa". Tai sitten meillä on nyt sitten suolisto täynnä jotain munia ja kohta alkaa joka reiästä tulemaan Maunoja ulos...Nam. 


Tänään kummallakaan ei ollut enää kuumetta ja meidät oltiin kutsuttu mukaan Joulumarkkinoille kuuluisan kävelykadun Vaci utcan aukiolle. Emme sen enempää olleet asiaa tutkineet ja tapasimme ystävien kanssa Starbucksissa, missä kävimme noutamassa mukaamme herkulliset joulukahvit. Tänään oli vuorossa Toffee Nut Latte. Maku oli aivan liian makea molempien Blondien mieleen. Muut (paremmat) maut ovat Gingerbread Latte ja Orange Mocca. No siinä sitten tallustelimme aukiota kohti ja kas kummaa, eihän siellä mitään ollut. Pian kävi ilmi, että joulumarkkinat alkavat vasta 25. marraskuuta. Hmmm, no siitä sitten kuumat kahvit kiireellä kurkusta alas ja lämmittelemään Cafe de Paris -nimiseen kahvilaan aukion laidalle. Siellä sitten muiden juodessa mielenkiintoisen näköistä teetä, toinen Blondi tilasi pyhän juomansa (kokis) ja toinen päätti tyytyä vastapuristettuun appelsiinimehuun. Joko Blondeista on tullut ahneita ja odotamme hinnoille vastinetta, mutta jotenkin tuo appelsiinimehu näytti hieman pikkuruiselta (1dl !!!). No asioilla on aina positiiviset puolensa. Mehu oli niin kitkerää, varsinkin juuri kahvilla poltettuun kieleen, että pystyi vain olemaan kiitollinen siitä, ettei mehu ollut yhtään sen isompi.

"Markkinoiden" jälkeen suuntasimme ostamaan hieman unkarilaisia herkkuja ja muita leivonnaisia. Oli kuulkaas aikas hyvää. Ylävasemmalta: Pogacsa auringonkukan- ja kaikenmaailman siemenillä, miniporkkanakakku, puoliksi syöty juustopogacsa, mausteinen jauheliha-tsatsiki pitaleipä, Starbucksin piparkakkumiäs ja luumupasteija. Viekussa vielä herkullisia EURON(!) taateleita. Muutenkin kuivatut hedelmät ovat Suomen hintatasoon nähden monen muun ohella naurettavan halpoja!



Starbucksin piparimieheen sai pettyä pahemman kerran ja tämä taisi olla maailman huonoin keksi koskaan. Ei edes silloin tällöin jouluna palavat itsetehdyt piparit maistu näin pahalta. Inkiväärin maku puuttui kokonaan ja keksistä tuli mieleen enemmänkin mieto hammastahna tai suunraikastin.

Illalla vielä lähdimme muutaman luokkalaisen kanssa Indigo-nimiseen intialaiseen ravintolaan. Sanna tilasi Chicken Korman ja Heidi Lamb Korman. Sanna vihasi annostaan ja Heidi suhtautui neutraalisti omaansa. Parempaakin on syöty. Olisi pitänyt tilata sitä, mitä aina tähänkin mennessä on syönyt, ehkei pettymys olisi sitten ollut niin suuri. Muut tosin pitivät kovasti annoksistaan, joten blondit eivät voi kokonaan lytätä paikkaa. Joten pitääkin varmaan sanoa, että jokaisen tulee se itse kokeilla ja päättää, mitä mieltä he ruuasta ovat :D 

2 kommenttia:

  1. Kaikki herkut on täällä kyllä tosi halpoja. Nom nom.

    Vielä jos tytöillä on kalenterissa iltoja ilman tekemistä, niin voin suositella Oktogonin kupeessa olevassa teatterissa esitettävää Romeo ja Juliaa. Se oli ihan sikahauska. Teatteri on semmonen 1800-lukulainen kaikkine koristeluineen ja kuitenki esitys on moderni versio ja vähän hömppä. Enkkutekstit on lavan yläpuolella. Fun fun fun.
    http://www.youtube.com/watch?v=cVWzQoYeg-A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Olisiko sinulla vielä vinkkiä esityksen aikatauluista ja lippujen hinnasta? :)

      Poista

Kehu, hauku, toivo, tunnusta rakkautesi...